Duurzame Dinsdag: Onze Duurzaamheidsmissie bij Brunott Juwelier

Bij Brunott Juwelier gaat het om meer dan alleen prachtige sieraden en horloges. Met bijna 125 jaar geschiedenis verankerd in Rotterdam, hebben we altijd gestreefd naar service, kwaliteit en vakmanschap. Nu voegen we daar een nieuwe dimensie aan toe: duurzaamheid.

Begrijp ons niet verkeerd; we zijn een klein bedrijf en beseffen dat we geen wereldwijde revolutie teweeg zullen brengen. Maar dat betekent niet dat we onze verantwoordelijkheid voor onze planeet negeren. Daarom omarmen we duurzame praktijken in ons bedrijf. We zijn er trots op om merken zoals Oris, Ebel, Seiko en R&C Diamonds aan te bieden, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Op Duurzame Dinsdag willen we onze inzet voor duurzaamheid delen. We willen transparant zijn over onze inspanningen, hoe bescheiden ook, en bewustzijn creëren. Van het verminderen van verpakkingsafval tot het ondersteunen van goede doelen en het aanmoedigen van bewuste aankopen; dit is onze manier om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niet langer een optioneel aspect van ons bedrijf, maar een krachtige pijler van ons beleid. Tijdens de drukste periode van het jaar doneerden we vorig jaar 5% van onze omzet aan lokale goede doelen. Zo zetten we concrete stappen om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen. Om bewustwording over duurzaamheid te bevorderen, hanteerden we tijdens de Black Friday Week een ander retourbeleid. Voor aankopen gedaan tussen 21 en 25 november rekenden we €15,- retourkosten. Dit bedrag doneerden we rechtstreeks aan WeForest, een organisatie die bomen plant om CO2-uitstoot te compenseren en onze planeet groener te maken.

Laat een sieraad of horloge een leven lang meegaan

De vaste klanten van Brunott zijn waarschijnlijk al wel bekend met de reparatie en onderhoud service van Brunott. Deze service is niet alleen voor producten van Brunott, maar voor elk merk sieraad en ook voor ieder horloge. Op deze manier richt Brunott zich niet op meer verkopen, maar op één verkoop die het hele leven mee gaat. Misschien heeft de oplettende bezoeker het al gezien, maar sinds kort hebben de eerste producten een tabje 'duurzaamheid' op de productinformatie pagina. Brunott biedt merken zoals OrisEbelSeiko en R&C Diamonds die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Wat denk je van horloges gemaakt van oceaan afval!

Uw mening telt!

De komende periode zal Brunott door verschillende aanpassingen duurzaamheid meer terug laten komen op de website. Door middel van onze survey tool is het mogelijk hier uw mening of feedback over te geven. Uw mening telt en wordt door ons erg gewaardeerd. Op naar een duurzamer creatie-, bestel- en bezorgproces.