The History of Oris: Crafting Timeless Watches Since 1904

 

WAAR PASSIE EN PRECISIE ELKAAR ONTMOETTEN

Oris, opgericht in 1904 in Hölstein, Zwitserland, door Paul Cattin en Georges Christian, begon zijn reis met het maken van betrouwbare en innovatieve horloges. Het merk, genoemd naar de nabijgelegen Orisbach-stroom, legde de basis voor een rijke horlogetraditie.

DE KUNST VAN HET VOOROPLOPEN 

In de vroege jaren verwierf Oris snel faam met zijn nauwkeurige zakhorloges, waaronder de baanbrekende "Oris Pointer Date" uit 1911, die de datumfunctie met een pointer introduceerde. Naarmate polshorloges aan populariteit wonnen, kwam Oris in 1938 met de iconische "Big Crown," ontworpen voor gebruik met handschoenen, en geliefd bij piloten.

 

Na de Tweede Wereldoorlog breidde Oris zijn aanbod uit met robuuste horloges, zoals de "Divers' Watch" serie, die zijn toewijding aan precisie en duurzaamheid onderstreepte. Tijdens de quartzcrisis in de jaren 70 en 80 richtte Oris zich opnieuw op mechanische horloges en introduceerde in 1982 een volledig in eigen huis ontwikkeld uurwerk, waarmee het zijn vakmanschap en kwaliteit bewees.

WAAR TRADITIONEEL VAKMANSCHAP EN MODERNE FLAIR ELKAAR ONTMOETEN

In de 21e eeuw combineert Oris modern design met zijn erfgoed, met opvallende collecties zoals de "Aquis" duikhorloge-serie en de "Artelier" lijn. Vandaag de dag blijft Oris een onafhankelijke Zwitserse horlogemaker die wereldwijd wordt gewaardeerd om zijn mechanische tijdmeters. Het merk blijft innoveren terwijl het trouw blijft aan zijn rijke geschiedenis, en zijn horloges zijn geliefd bij verzamelaars en horlogeliefhebbers om hun tijdloze ontwerp en betrouwbare prestaties.